Αναρτήθηκε από: sapfoxanthiyenialiv | 23/07/2012

ΨΗΦΙΣΜΑ- KAΛΕΣΜΑ Της επιτροπής αγώνα κατά της κατασκευής του λιμενικού καταφυγίου στον Παντοκράτορα

Η επιτροπή αγώνα που συγκροτήθηκε    από την λαϊκή συνέλευση στις 22 -7-12 στο εργατικό κέντρο μετά από πρόσκληση της πρωτοβουλίας πολιτών Πρέβεζας , λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

-Τον επείγοντα χαρακτήρα του ζητήματος που απορρέει από την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του έργου.

– Το γεγονός  ότι εκκρεμεί η απόφαση  του Συμβούλιου Επικρατείας στην προσφυγή πολιτών της Πρέβεζας.

-Την ανυπολόγιστη καταστροφή της ακτής Παντοκράτορα και του περιβάλλοντος χώρου του άλσους του Πεδίου βολής, ενώ το έργο θα εξυπηρετεί ελαχίστους, 4-5 τον αριθμό, αλιείς του Παντοκράτορα.

ΨΗΦΙΖΕΙ

-Αντιτασσόμαστε στη εσπευσμένη έναρξη των εργασιών του  λιμενικού καταφυγίου ενός τεράστιου φαραωνικού έργου  με μπαστούνι 70 μέτρων και φιλοξενίας πάνω από  80 βαρκών σε πρώτη φάση. Αναρωτιόμαστε για ποιους άραγε προορίζεται;

– Θεωρούμε ότι το έργο αυτό και η κατασκευή μαρίνας από ιδιώτη στο λιμάνι της Πρέβεζας εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ξεπουλήματος των ακτών της Ελλάδας αντί πινακίου φακής . Το έργο κρύβει την ουσία των επιδιώξεων του που είναι η εκδίωξη των ψαράδων από το λιμάνι στην Πρέβεζα, βάζοντάς τους σε περιπέτειες λόγω της έκθεσή τους στην ανοιχτή θάλασσα και βλάπτοντας τους οικονομικά.

– Eχουμε την άποψη ότι ανάπτυξη είναι ο σεβασμός στο έργο  της φύσης και όχι η τσιμεντοποίηση, η μόλυνση, η αλλοίωση του τοπίου με τους καταστροφικούς εκβραχισμούς, ο κλονισμός της οικολογικής ισορροπίας της ιχθυοπανίδας και της ομαλής  τροφοδοσίας του Αμβρακικού με  ψάρια.  Το έργο γίνεται ακριβώς στην πορεία εξόδου των ψαριών προς το Ιόνιο για να γεννήσουν.                                                                                               Κοινοποιούμε αυτό το ψήφισμα στο λαό του δήμου και της πόλης καλώντας τον σε επαγρύπνηση.

-Ζητούμε από τον Δήμαρχο Πρέβεζας και το δημοτικό συμβούλιο να τοποθετηθεί για την αναγκαιότητα του έργου το όποιο γίνεται σε συνθήκες χρεοκοπίας της χώρας μας  και πετιούνται άσκοπα εκατομμύρια ευρώ, ενώ  δεν εξυπηρετεί πραγματικές ανάγκες της πόλης και του δήμου αλλά κατασκευαστικά συμφέροντα.

– ZHTOYME  ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΟ  Δ.Σ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΡΑ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ .

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΣΗΜΕΡΑ  23-7-12  και ώρα 7μ.μ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: