Αναρτήθηκε από: sapfoxanthiyenialiv | 29/11/2011

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ – ΕΣΠΑ ΚΑΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ   ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ 

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ BLOG  ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ 2009 ΠΡΕΒΕΖΑ ‒  Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΑΛΑΣΣΩΝ») ΚΑΙ ΤΟ 2010 ”ΠΡΟΣΕΧΩΣ Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ” ‒  ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ].

Στις 11 Ιανουαρίου 2012 πρόκειται  να συζητηθεί η προσφυγή της “Πρωτοβουλίας Πολιτών  Πρέβεζας” για την ακύρωση του έργου. Είναι γνωστό πως η προσφυγή επιτεύχθηκε με την πρόθυμη συμμετοχή εκατοντάδων Πρεβεζάνων χάρη στην οποία είχαν συλλεγεί  περισσότερες από χίλιες υπογραφές εναντίον του έργου που καταστρέφει την ακτή του Παντοκράτορα.

Είναι πιθανότατο πως η οποιαδήποτε επαγγελματική ανάγκη μερικών αλιέων μας μπορεί να ικανοποιηθεί με μελέτη και εφαρμογή βασισμένες σε ελαφρά ξύλινη κατασκευή και σημειακής έκτασης υποδομή σκυροδέματος. Σε πολλές χώρες καθώς και στην Ελλάδα η ελαφρά παρέμβαση αποτελεί εναλλακτική λύση. Στις φωτογραφίες μας βλέπουμε τις ξύλινες εγκαταστάσεις του λιμανιού του Βόλου.

Όπως είναι γνωστό παρά τις κινητοποιήσεις το έργο εντάχθηκε στα ΕΣΠΑ, έχει ανακηρυχθεί ο εργολάβος και προετοιμάζεται τώρα η καταστροφή της όμορφης ακτής της Πρέβεζας, πράγμα που  αναμένεται να έχει και επιπτώσεις στη λειτουργία του Αμβρακικού Κόλπου. Το  Συμβούλιο Επικρατείας στο όποιο έγινε η προσφυγή αποτελεί στη φάση αυτή μια ελπίδα. Οι συμβουλές σημαντικών νομικών, μεταξύ των οποίων ο κ. Μιχαήλ Δεκλερής, πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, ενθαρρύνουν προς την κατεύθυνση της επιτυχίας.

Ο “Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο“, οφείλει σε μεγάλο βαθμό τη συγκρότησή του στις εκδηλώσεις και την αντιπαράθεση με την προηγούμενη δημοτική και νομαρχιακή εξουσία για τον Παντοκράτορα. Οι παρεμβάσεις που κάναμε τον Αύγουστο του 2009 και τον Ιούνιο του 2010 έβαλαν μπροστά από τα εργολαβικά κέρδη την ανθρωπιά, την περιβαλλοντική ευθύνη και την πρεβεζάνικη ιστορία. Χάρη στην κινηματική ζύμωση που προέκυψε τότε μερικοί άνθρωποι οδηγηθήκαμε σε γενικότερη διατύπωση αυτοδιοικητικής πρότασης και σε ανάδειξή του “Δημόσιου Χώρου” σε δημοτικό φορέα. Είναι αυτονόητο, συνεπώς, πως συντασσόμαστε με τους ενεργούς συνδημότες που αντιστρατεύονται στην εκτέλεση του έργου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ   ΠΡΕΒΕΖΑ- ΛΟΥΡΟΣ- ΖΑΛΟΓΓΟ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: