Αναρτήθηκε από: sapfoxanthiyenialiv | 28/08/2009

Εν ονόματι της συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων…

παντοκρατορας με αριστερο αλλοθιΤο Δημοτικό Συμβούλιο στις 3 Αυγούστου 2009 ενέκρινε κατά πλειοψηφία την κατασκευή Λιμενικού – Αλιευτικού Καταφυγίου στον Παντοκράτορα, ένα έργο τερατούργημα, ουσιαστικά όπως το αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο στο Θεσπρωτικό.

Κάθε έργο θα πρέπει να κρίνεται από την αναγκαιότητά του και τις επιπτώσεις που προκαλεί στο περιβάλλον.

Το έργο αυτό δεν έχει καμία αναγκαιότητα αφού πολύ κοντά είναι το Καταφύγιο του Μύτικα και της Πρέβεζας, οι δε επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην παραλία και στην αισθητική του τοπίου πιστεύω ότι θα είναι μεγάλες και δεν δικαιολογούνται να γίνουν στο όνομα ενός έργου που δεν είναι αναγκαίο.

Η παραλία του Παντοκράτορα αν και εγκαταλελειμμένη τώρα είναι μία από τις δύο παραλίες του πολεοδομικού ιστού της πόλης με βαθιά καθαρά νερά λόγω του συνεχούς ρευματισμού, ενδιαφέροντα βραχώδη βυθό με πολλά ψάρια και θα μπορούσε με βελτίωση προσβασιμότητας στη θάλασσα να γίνει πόλος έλξης λουομένων ντόπιων και ξένων (αφού και τώρα συγκεντρώνει αρκετούς Ιταλούς) χωρίς την αναγκαστική χρήση αυτοκινήτου.

Στην περίπτωση αυτή θα αποκτούσαν και οι ποδηλατοπορίες ένα ουσιαστικό προορισμό ιδιαίτερα για τους πολίτες που δεν έχουν, που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο εκτός πόλης.

Πιστεύω ότι συμβιβασμοί, διακομματικές συνεννοήσεις και εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων δεν μπορούν να γίνονται όταν υπάρχουν τέτοιες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Είμαι σίγουρη για τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες των δημοτικών συμβούλων, οι οποίες όμως δεν μπόρεσαν να εκφραστούν στο όνομα της παραταξιακής πειθαρχίας ή καλύτερα της διακομματικής συνεργασίας και αλληλεγγύης. Είμαι σίγουρη ότι θα υπήρχαν πολλές αντιδράσεις από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις της οικολογίας, των κινημάτων και της πράσινης ανάπτυξης αν το έργο το συνέχιζαν οι τοπικοί άρχοντες της «συντηρητικής» παράταξης, από τους οποίους ξεκίνησε.

Με αυτό όμως τον τρόπο δεν εκφράζεται το δημοκρατικό υπόβαθρο των δυνάμεων που στηρίζουν τη συνεργασία και παραφράζεται η λαϊκή εντολή.

Καθημερινά βιώνουμε την υποβάθμιση των δημοσίων αγαθών. Θα πρέπει λοιπόν, αν μη τι άλλο, να φροντίσει ο Δήμος να περιφρουρήσει με κάθε τρόπο το μόνο δημόσιο αγαθό που θα έχουμε σε λίγο, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, γιατί επιδρά άμεσα και καταλυτικά στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ξανθούλα Κατσή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: